Locatie

Het is goed toeven in uw werfkelderkamer aan het water. Maar Hotel Oudegracht is ook de perfecte uitvalbasis om Utrecht te verkennen of voor ontspanning en vertier.
Via onderstaande kaart geven we u een beeld van diverse bezienswaardigehden, culturele genoegens, uitgaansgelegenheden, (water-)sportfaciliteiten en relaxmogelijkheden in de nabije omgeving van Hotel Oudegracht. Als u vragen of bijzondere wensen heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Historie
Alle bezienswaardigheden in de historische binnenstad kunt u zowel lopend als per fiets gemakkelijk bereiken. Zoals de vele musea, de Domtoren en de DomkerkDe Zeven Steegjes of (alleen laatste zondag van de maand!) Paushuize.

Stadsparken
Ook de Utrechtse stadsparken Lepelenburg en Wilhelminapark zijn bij mooi weer een bezoekje waard voor een lekkere wandeling of een picknick. 

Utrecht ontdekken
Bijzondere manieren om Utrecht te ontdekken (en echte aanraders!) zijn een stadswandeling met gids van het Gilde of (eveneens met gids, eerste en derde vrijdag van de maand) een nachttocht per kano

Film
Utrecht is ook 'Filmstad' en bekend van het jaarlijkse Nederlands Film festival. De mooiste bioscopen van Utrecht, Louis Hartlooper Complex en Springhaver, zijn beide vlakbij Hotel Oudegracht gelegen.

Muziek en theater
In het recent volledig gerenoveerde muziekcentrum Tivoli Vredenburg, de Utrechtse Stadsschouwburg en het Beatrixtheater kunt u genieten van concerten, toneel, cabaret en musical. In de kleinere Utrechtse theaters zoals Theater Kikker en het Werftheater kunt u terecht voor kleinschaliger maar vaak bijzondere producties op het gebied van muziek, theater en dans. 

Restaurants en café's
Café's, terrassen en restaurants vindt u op het 150 meter van Hotel Oudegracht gelegen Ledig Erf en in de aangrenzende Twijnstraat. Ook elders in het Museumkwartier (bijvoorbeeld bij het Domplein) en rond de bruisende Neude vindt u tal van cafe's, restaurantjes en andere uitgaansgelegenheden.

Winkelen
De Twijnstraat is al sinds de 13e eeuw winkelstraat en daarmee een van de oudste winkelstraten van Nederland; u vindt er vooral kleine, bijzondere speciaalzaken. Het grotere winkelgebied van Utrecht met alle bekende modezaken en het bekende warenhuis De Bijenkorf bereikt u na 10 minuten lopen langs de fraaie Oudegracht waarbij u ook veel leuke en verrassende winkeltjes, boetieks en galeries zult ontdekken. 

Op de kaart
Op de kaart hierboven hebben we enkele highlights van de stad gemarkeerd, enkel om een idee te krijgen van de vele mogelijkheden.

Festivals en evenementen 2017


Festivals en evenementen 2018


Amsterdam:
Mocht u uw verblijf willen aanvullen met een dagje of avondje Amsterdam, dan is Hotel Oudegracht ook daarvoor een uitstekende uitvalsbasis. Vanaf Utrecht CS bent u in een half uurtje op Amsterdam CS. Voor concerten in Ziggodome, AFAS Life of voetbalwedstrijden en andere evenementen in de Johan Cruijff Arena bent u in slechts 17 treinminuten ter plaatse!